Буряк чистимо, натираємо на грубій тертці, заливаємо водою, додаємо натерту моркву, петрушку й розрізану навпіл цибулину. Варимо це все на не великому вогні, періодично знімаючи пінку. Після закипання додаємо горошини перцю, лавровий лист й варимо до готовності моркви. Вимикаємо плиту та залишаємо борщ настоюватися на кілька годин. Ми залишаємо на ніч на балконі.
Сушені гриби, бажано брати білі, попередньо відмочуємо кілька годин, а після цього відварюємо.
Гриби відціджуємо й мелемо на м`ясорубці. Відвар нам знадобиться, тож зливаємо його в каструлю. Цибулю подрібнюємо й підсмажуємо на олії. Окремо смажимо гриби, щоб випарувалася волога, потім додаємо до них підсмажену цибулю, сухарі, сіль і перець. Цим фаршем начинятимемо вушка.
Замішуємо тісто й ліпимо вушка, за формою як пельмені. Відварюємо, відціджуємо й викладаємо на дошку, щоб стекла вода.
Борщ відціджуємо, додаємо грибний відвар, засмажуємо цибулю й додаємо її в борщ. Повторно доводимо його до кипіння, додаємо лимонний сік або оцет. Досолюємо й доперчуємо.
Подаємо борщ гарячим з вушками в тарілці. Коли є бажання, можна додати ще й часник.