Викладаємо на грінки слайси прошутто та обсмажене яйце. Прикрашаємо сушеними в’яленими томатами.
Брускетта з домашнім сиром та маринованими цукіні
Вам знадобиться:
багет – 1 шт.
масло вершкове – 50 г
часник – 1 зубчик
цукіні – 150 г
оцет яблучний – 20 г
кмин – 1 г
перець чорний мелений – 1 г
фенхель сухий – 1 г
Приготування:
Нарізаємо цукіні тонкими слайсами і маринуємо протягом 30 хвилин із додаванням оцту, кмину, перцю та фенхелю.
Розігріваємо на сковорідці на середньому вогні масло, додаємо часник і обсмажуємо з обох сторін нарізані скибки багета.
На грінки викладаємо домашній сир та мариновані цукіні.
Брускетта з гуакамоле та огірком
Вам знадобиться:
багет – 1 шт.
масло вершкове – 50 г
авокадо – 1 шт.
олія оливкова – 50 г
лимон – 40 г
цибуля червона – 20 г
огірок – 30 г
сіль та перець – за смаком
Приготування:
Авокадо очищуємо від шкірки та кісточки, додаємо очищену червону цибулю, сік лимона, оливкову олію та спеції і блендеруємо все в комбайні. Нарізаємо огірки тонкими кільцями.
Розігріваємо на сковорідці на середньому вогні масло, додаємо часник і обсмажити з обох сторін багетні скибки.
На грінки викладаємо гуакамоле, зверху огірки. Для прикраси можна додати оливки та обсмажені слайси печериць.
Брускетта з карамелізованими болгарськими перцями
Вам знадобиться:
багет – 1 шт.
масло вершкове – 50 г
перець болгарський (жовтий, червоний та зелений) – 150 г
оцет бальзамічний – 20 г
цукор – 1 ч. л.
моцарела міні – 50 г
сіль та перець – за смаком
Приготування:
Розігріваємо на сковорідці на середньому вогні масло, додаємо часник і обсмажуємо з обох сторін багетні скибки.
Тріо перців нарізаємо тонкими смужками і обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням цукру для карамелізації. Коли перці стануть м’якими, додаємо бальзамічний оцет, сіль і перець.
На грінки викладаємо карамелізовані перці та дольки моцарели.
Брускетта з арахісовою пастою та ягодами
Вам знадобиться:
багет – 1 шт.
масло вершкове – 50 г
арахісова паста – 100 г
малина (або інші ягоди) – 100 г
горішки грецькі – 40 г
Приготування:
Багет нарізаємо скибками і злегка обсмажуємо на вершковому маслі.
Намащуємо грінки арахісовою пастою, викладаємо зверху малину та посипаємо грецькими горіхами.
Брускетта з домашнім сиром та креветками
Вам знадобиться:
багет – 1 шт.
масло вершкове – 50 г
часник – 1 зубчик
сир домашній – 100 г
базилік свіжий – 5 г
креветки – 100 г
кунжут білий та чорний – 10 г
сіль та перець – за смаком
Приготування:
Розігріваємо на сковорідці на середньому вогні масло, додаємо часник і обсмажуємо з обох сторін багетні скибки.
Креветки очищуємо та обсмажуємо на сковорідці. У домашній сир додаємо дрібно нарізаний базилік, сіль та перець.
На готові грінки намащуємо сирну масу, викладаємо на неї обсмажені креветки та посипаємо кунжутом.
Брускетта з прошутто та малиною
Вам знадобиться:
багет – 1 шт.
масло вершкове – 50 г
прошутто – 100 г
малина свіжа – 50 г
салат рукола – 30 г
оливкова олія – 10 г
лимон – 10 г
Приготування:
Розігріваємо на сковорідці на середньому вогні масло, додаємо часник і обсмажуємо з обох сторін багетні скибки.
До руколи додаємо оливкову олію та сік лимона.
При подачі на грінки викладаємо прошутто, руколу та малину.
Брускетта з гуакамоле та каперсами
Вам знадобиться:
багет – 1 шт.
масло вершкове – 50 г
авокадо – 1 шт.
олія оливкова – 50г
лимон – 40 г
цибуля червона – 20 г
каперси – 30 г
сіль та перець – за смаком
Приготування:
Авокадо очищуємо від шкірки та кісточки, додаємо очищену червону цибулю, сік лимона, оливкову олію та спеції і блендеруємо все в комбайні.
Розігріваємо на сковорідці на середньому вогні масло, додаємо часник і обсмажуємо з обох сторін багетні скибки.
На грінки викласти гуакамоле, а зверху каперси.
Брускетта з помідорами та моцарелою
Вам знадобиться:
багет – 1 шт
масло вершкове – 50 г
помідори чері – 75 г
моцарела міні – 75г
базилік свіжий – 50 г
олія оливкова – 20 г
часник – 1 зубчик
сіль та перець – за смаком
Приготування:
Розігріваємо на сковорідці на середньому вогні масло, додаємо часник і обсмажуємо з обох сторін багетні скибки.
У блендері перебиваємо разом базилік, сіль, олію в однорідну масу.
На готові грінки викладаємо базиліковий соус, моцарелу та чері.