Вам знадобиться:

Приготування:

1️. Знімаємо шкірку з курячих стегенець і видаляємо кістку. Нарізаємо дрібними шматочками й складаємо в миску. Нарізаємо дрібним кубиком свинячу грудинку й половину сала без шкірки та додаємо їх до курки. Додаємо сіль, чебрець, лавровий лист, вино та коньяк. Перемішуємо, накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 12 годин.
2️. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо порізану напівкільцями цибулю й печериці та обсмажуємо їх до золотистого кольору. Відкидаємо в зручний посуд, охолоджуємо хвилин 20, накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 12 годин.
3️. Видаляємо з печінки плівочки й шматочки із жовчю. Киплячу воду солимо й бланшуємо печінку протягом 1 хвилини. Відкидаємо на сито й даємо стекти воді. З половини сала, що залишилася, видаляємо шкіру, нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо на сковорідці. Коли шматочки сала стануть шкварками, виймаємо їх і відкладаємо вбік. На жирі від сала обсмажуємо печінку та складаємо її до шкварок. Нехай охолоне 20 хвилин, а після того накриваємо її кришкою та ставимо в холодильник на 12 годин.
4️. Коли все відстоялося в холодильнику, беремося за пиріг. Перекладаємо листкове тісто з морозильника до холодильника. Воно має рівномірно відтанути.
5️. Дістаємо з холодильника м’ясо й відкидаємо лавровий лист. До м’яса додаємо обсмажену цибулю з печерицями й двічі пропускаємо через м’ясорубку.
6️. Дістаємо з холодильника печінку, нарізаємо її дрібними кубиками й додаємо до фаршу. Туди ж додаємо два яйця, петрушку, мелений перець і сіль, якщо треба. Перемішуємо й ставимо в холодильник на 2 години.
7️. Дістаємо тісто, розгортаємо його й розрізаємо навпіл. Першу частину тіста розкачуємо скалкою на столі, трохи присипаному борошном, тісто має збільшитися з кожного боку на 1-2 см. Викладаємо його на деко для випікання. Промазуємо тісто двома жовтками.
8️. Другу половину тіста також розкачуємо скалкою, щоби його квадрат збільшився на 3-4 см. Кладемо в холодильник.
9️. Викладаємо фарш на тісто так, щоби з кожного боку залишилося по 5 см тіста. Накриваємо фарш другою половиною тіста й притискаємо краї. Змащуємо пиріг жовтком, який змішано з молоком у пропорції один до одного. Гострим кінчиком ножа наносимо малюнок. У центрі робимо отвір.
10. Ставимо пиріг у розігріту духовку. Випікаємо спочатку 20 хвилин за температури 220 градусів, відтак ще 25 хвилин за 180 градусів. 1️1. Даємо охолонути й подаємо до столу.

Більше рецептів: Viber Telegram


Програма подяки
Безкоштовна доставка у Львові