Вам знадобиться:

​Приготування:​

1️. Для приготування палюшок спочатку чистимо та відварюємо картоплю. Коли картопля приготується, охолоджуємо її та добре переминаємо до однорідної маси. Потім додаємо до неї куряче яйце, домашній сир, спеції та борошно (можна також використовувати кукурудзяне борошно). Добре перемішуємо всі складники та формуємо з них палюшки. ​
! Для тривалішого зберігання можна дощечку присипати борошном, повикладати підготовлені палюшки на підсипану дощечку (але так, щоб вони не торкались краями) і підморозити (орієнтовно 1-2 години). Потім перекладаємо в пакет або бокс і можемо зберігати близько місяця в морозильній камері.
2️. Готуємо шкварки. Найкраще для цього нам підійде копчена свинна грудинка без шкіри. Із цього продукту можемо зробити одразу декілька видів шкварок: ніжні шкварки з підкопченого сала або ж шкварки із прослойками м’яса, що надасть цікавішої текстури всередині. ​
3️. Після того, як ми визначилися з видом шкварок, приступаємо до нарізки. Тут також маємо право вибору: при дрібній нарізці ​ 0.5х0.5см отримаємо хрусткі шкварки із сухою серединою. При нарізці 1х1см і більше – отримаємо ззовні хрусткі, а всередині ніжні, приємні на смак шкварки.​
4️. Переходимо до обсмажування грудинки. Для цього на сковорідку із високими бортиками викладаємо одним шаром нарізану грудинку і на середньому вогні готуємо близько 25-35 хв, періодично помішуючи. ​ ​
5️. Відварюємо в підсоленій, киплячій ​ воді палюшки до готовності (у свіжому стані – близько 3 хв, у мороженому – 5-6 хв). Проціджуємо палюшки ​ через друшляк ​ і поливаємо топленим вершковим маслом. ​
6️. Викладаємо палюшки на тарілку, зверху посипаємо обсмаженими шкварками, а тоді щедро присипаємо бринзою (у цьому випадку найкраще підійде овеча – суха бринза), а також посипаємо листям петрушки.

Більше рецептів: Viber Telegram

Програма подяки