Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 150 г
- Сіль – 1дрібка
- Кисле молоко – 250 г
- Масло вершкове – 75 г
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сода – 1 дрібка
- Малина – 150 г
- Слива – 150 г
Приготування:
- У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Все збиваємо.
- Додаємо кисле молоко, соду і перемішуємо.
- Додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
- Додаємо розпушувач, борошно і замішуємо тісто. За консистенцією повинно вийти як густа сметана.
- Дістаємо форму для випічки, змащуємо маслом і викладаємо рівномірно тісто.
- Миємо сливи, розрізаємо на дві частини і видаляємо кісточки. Викладаємо на тісто розрізаною стороною вниз. Також викладаємо малину.
- Розігріваємо духовку до 180˚С і випікаємо 45 хвилин.
- Готовий пиріг за бажанням посипаємо цукровою пудрою.