1️. Покладіть грудинку на дошку шкірою донизу Половиною оливкової олії й розчавленим часником натріть м’ясо Посоліть (на верхню частину м’яса знадобиться десь 2 ч. л. солі), поперчіть, додайте розтерте насіння фенхелю, орегано й подрібнений розмарин Розкладіть на м’ясі в’ялені томати Загорніть його в рулет, зв’яжіть ниткою (рухайтеся від середини до країв) Коли зв’яжете, проткніть у кількох місцях тонким ножем Ззовні натріть рулет оливковою олією й сіллю Покладіть рулет у фольгу, додайте воду або вино й загорніть.
2️. Нагрійте духовку до 220 ⁰C Поставте рулет на деко в духовку На низ дека налийте одну склянку води або білого вина Запікайте півтори години Важливо: постійно доливайте рідину, якщо вона буде випаровуватися Це допоможе зберегти м’ясо соковитим.
3️. Відкрийте духовку й розгорніть фольгу Далі запікайте ще півтори години за 200 ⁰C аж до утворення золотистої скоринки Як визначити загальний час запікання? 1 кг м’яса запікають 1 годину Тож у цьому разі від початку має пройти години 3.
4️. Коли рулет готовий, дайте йому охолонути 30-40 хвилин Смачно подати до столу з картопляним пюре й зеленим горошком Обов’язково полийте м’ясо соками, що залишилися на деку А холодний рулет покладіть у сандвіч або бутерброд.