Нарізаємо цибулю півкільцями, складаємо в каструлю й розминаємо руками так, щоб пустила сік.
Ошийок у жодному разі не миємо Нарізаємо середніми шматками, солимо й перемішуємо Додаємо сухий орегано й чорний мелений перець Складаємо м’ясо в каструлю й перемішуємо його із цибулею Робимо йому гарний масаж і в процесі додаємо мінеральну воду Залишаємо шашлик маринуватися в холодильнику на 4-5 годин, а краще на ніч.
Готуємо соус До глибокого сотейника наливаємо воду, кладемо томатну пасту, додаємо цукор, щоб збалансувати кислоту соусу, і доводимо до кипіння Додаємо сіль, перець, хмелі-сунелі, аджику й подрібнений часник і знову даємо закипіти Помірним кипінням доводимо соус до потрібної густоти Кушту ємо Можливо, треба додати ще трошки солі й цукру Додаємо подрібнену кінзу й ще раз даємо закипіти Знімаємо з вогню й залишаємо холонути.
Розпалюємо мангал Насаджуємо на шампури м’ясо, чергуючи його з овочами Не поспішаємо викладати м’ясо на мангал, а даємо трохи часу, щоб жар спав і вугілля злегка покрилося попелом А м’ясо тим часом нагріється та трохи підсохне
Викладаємо шашлик на мангал Постійно повертаємо Приблизно за 10-15 хвилин шашлик буде готовий Перевіряємо Надрізаємо шматочок м’яса, всередині воно має бути повністю просмаженим, але соковитим.
Зазвичай до шашлику ми ще готуємо нескладний салат Наприклад, з помідорів і цибулі Для нього нарізаємо півкільцями 200 г чищеної цибулі, заливаємо окропом і за хвилину споліскуємо холодною водою, щоб гіркота пішла, але цибуля залишилася соковитою Ріжемо 800 г помідорів скибочками й у глибокій мисці змішуємо їх із цибулею та подрібненою. петрушкою, солимо й перчимо.