Вам знадобиться:

Соус

Приготування:

  1. Нарізаємо цибулю півкільцями, складаємо в каструлю й розминаємо руками так, щоб пустила сік. 
  2. Ошийок у жодному разі не миємо  Нарізаємо середніми шматками, солимо й перемішуємо  Додаємо сухий орегано й чорний мелений перець  Складаємо м’ясо в каструлю й перемішуємо його із цибулею  Робимо йому гарний масаж і в процесі додаємо мінеральну воду  Залишаємо шашлик маринуватися в холодильнику на 4-5 годин, а краще на ніч.
  3. Готуємо соус  До глибокого сотейника наливаємо воду, кладемо томатну пасту, додаємо цукор, щоб збалансувати кислоту соусу, і доводимо до кипіння  Додаємо сіль, перець, хмелі-сунелі, аджику й подрібнений часник і знову даємо закипіти  Помірним кипінням доводимо соус до потрібної густоти  Кушту ємо  Можливо, треба додати ще трошки солі й цукру  Додаємо подрібнену кінзу й ще раз даємо закипіти  Знімаємо з вогню й залишаємо холонути.
  4. Розпалюємо мангал  Насаджуємо на шампури м’ясо, чергуючи його з овочами  Не поспішаємо викладати м’ясо на мангал, а даємо трохи часу, щоб жар спав і вугілля злегка покрилося попелом  А м’ясо тим часом нагріється та трохи підсохне
  5. Викладаємо шашлик на мангал  Постійно повертаємо  Приблизно за 10-15 хвилин шашлик буде готовий  Перевіряємо  Надрізаємо шматочок м’яса, всередині воно має бути повністю просмаженим, але соковитим.
  6. Зазвичай до шашлику ми ще готуємо нескладний салат  Наприклад, з помідорів і цибулі  Для нього нарізаємо півкільцями 200 г чищеної цибулі, заливаємо окропом і за хвилину споліскуємо холодною водою, щоб гіркота пішла, але цибуля залишилася соковитою  Ріжемо 800 г помідорів скибочками й у глибокій мисці змішуємо їх із цибулею та подрібненою. петрушкою, солимо й перчимо.

Більше рецептів: Viber Telegram

Програма подяки
Безкоштовна доставка у Львові