Вам знадобиться:
- Помідори чері – 6-8 шт. (або 4 звичайні)
- Огірки – 2 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Оливки без кісточок – 150 г
- Листя салату
- Цибуля (червона)
- Сир (фета або бринза) – 200 г
- Оливкова олія – 5 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Орегано або базилік – за смаком
- Сіль – за смаком
Приготування:
- Готуємо всі овочі, миємо та чистимо їх.
- Нарізаємо помідор невеликими частинками, огірок – кружечками або половинками кружечків. Болгарський перець – соломкою, цибулю – тонкими кільцями, фету – кубиками. Листя салату рвемо на невеликі шматки. Оливки залишаємо цілими.
- Змішуємо всі інгредієнти, окрім сиру.
- Готуємо соус для салату: змішуємо оливкову олію, лимонний сік, сіль, орегано або базилік.
- Поливаємо салат соусом, добре вимішуємо і зверху посипаємо шматочками сиру.