Готуємо фрикадельки. Двічі пропускаємо нарізане м’ясо й одну цибулину через м’ясорубку. Додаємо сіль, перець і столову ложку манки. Фарш має вийти таким, як на котлети. Перемішуємо, і нехай постоїть 20 хвилин.
Другу цибулину нарізаємо дрібними кубиками, моркву тремо на грубу тертку й ріжемо для супу картоплю. Ставимо каструлю з водою на середній вогонь. Додаємо цибулю, моркву, картоплю й лавровий лист. Трохи солимо. Доводимо до кипіння під закритою кришкою.
Коли овочі стануть м’якими, додаємо тричі промитий рис і варимо 7-8 хвилин.
Додаємо фрикадельки й варимо ще 10 хвилин на повільному вогні. Знімаємо суп із плити й даємо настоятися під кришкою ще 10-20 хвилин.